Recept

Aardappellasagne met broccoli en tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lasagne maken hoeft echt niet altijd lang te duren. Deze is, voorbereiding en oventijd samen, klaar binnen het uur. In plaats van traditionele lasagnevellen worden er plakjes aardappel gebruikt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de broccoli in roosjes en spoel schoon. Kook de roosjes beetgaar in gezouten water, laat afkoelen en hak ze grof.

  2. 2

    Snij de aardappelen in heel fijne lange plakjes. Pel de ui en snipper fijn. Pel en plet de knoflook.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en roerbak hierin de ui en knoflook op een zacht vuur gaar. Voeg de tomatenblokjes, de passata, oregano en peper en zout toe. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg enkele druppels tabasco naar smaak toe.

  4. 4

    Hak de peterselie fijn en meng 3 eetlepels ervan met de ricotta, de helft van de gemalen kaas en kruid bij met peper en zout.

  5. 5

    Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal, bedek met een laagje aardappelplakjes. Bestrijk met een laagje ricotta en beleg met tonijn en romanesco. Bedek opnieuw met een laagje aardappelschijfjes en herhaal nu terug vanaf de tomatensaus. Eindig met de overige gemalen kaas.

  6. 6

    Dek af met aluminiumfolie en zet gedurende 30 minuten in de oven, verwijder de folie en zet nog 15 à 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappellasagne met broccoli en tonijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!