Cocktail van kingkrab
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cocktail van kingkrab

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kerstmis zoals bij de bomma, met een krabcocktail met héél veel lekkere krab.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de cocktailsaus. Meng de mayonaise met de ketchup en de whisky. Breng op smaak met peper, zout en wat cayennepeper.

  2. 2

    Spoel en droog de waterkers. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Snij in plakjes en besprenkel met citroensap.

  3. 3

    Verdeel de waterkers en avocado over mooie cocktailglazen. Snij met een scherp mes de kingkrab in de lengte door. Snij in stukken van ongeveer 6 à 8 cm, neem 2 mooie stukjes per persoon en leg ze, mét pantser en al in de glazen. Haal de rest van het vruchtvlees uit de kingkrab en verdeel over de glazen.

  4. 4

    Werk af met cocktailsaus en de jonge scheutjes. Zet de rest van de cocktailsaus op tafel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de cocktailsaus. Meng de mayonaise met de ketchup en de whisky. Breng op smaak met peper, zout en wat cayennepeper.

  2. 2

    Spoel en droog de waterkers. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Snij in plakjes en besprenkel met citroensap.

  3. 3

    Verdeel de waterkers en avocado over mooie cocktailglazen. Snij met een scherp mes de kingkrab in de lengte door. Snij in stukken van ongeveer 6 à 8 cm, neem 2 mooie stukjes per persoon en leg ze, mét pantser en al in de glazen. Haal de rest van het vruchtvlees uit de kingkrab en verdeel over de glazen.

  4. 4

    Werk af met cocktailsaus en de jonge scheutjes. Zet de rest van de cocktailsaus op tafel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.