Recept

Ravioli met krab in wittewijnsaus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een feestelijk voorgerechtje dat je grotendeels vooraf kunt klaarmaken. Geen gedoe met zelf pasta maken (al kan dat wel, natuurlijk): met wontonvelletjes is de klus zo geklaard.

bereiding
 1. 1

  Laat de krab uitlekken. Verkruimel ze in een kom – hou een paar mooie stukjes apart voor de afwerking. Pel en snipper de sjalot. Spoel het preiwit en snij in heel fijne julienne. Stoof de prei en sjalot in boter. Meng de krab met de roomkaas, bieslookringetjes, sjalot en prei. Breng op smaak met peper en zout.

 2. 2

  Leg 20 wontonvelletjes open en schep in het midden telkens een lepel van het krab- mengsel. Maak de randjes van het deeg nat, leg er een tweede velletje op en druk aan. Steek eventueel uit met een raviolivormpje.

 3. 3

  Maak de saus. Pel de sjalot, snipper ze heel fijn en stoof aan in een pannetje met boter. Blus met visfumet en wijn, laat inkoken tot de helft. Giet door een zeef en breng opnieuw aan de kook. Doe er de room bij, laat niet meer koken. Klop van het vuur 100 g boter in vlokjes door de saus.

 4. 4

  Kook de ravioli in lichtgezouten water. Als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Dat duurt ongeveer 3 minuten.

 5. 5

  Giet wat wittewijnsaus over de ravioli en werk af met fijngestampte roze peper, de mooie stukjes krab en sprietjes bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ravioli met krab in wittewijnsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!