Recept

Vissoep met mosselen en bagels

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze heerlijke vissoep met creatieve presentatie is ideaal voor de feestdagen. Wauw-effect gegarandeerd op het kerstdiner en klaar in 30 minuten! 

bereiding
 1. 1

  Pel de ui en snij in stukken. Snij de selder in grove stukken. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de helft van de ui, de selder en knoflook 1 minuut aan. Voeg de mosselen en witte wijn toe, kruid met peper en laat ze in enkele minuten garen. Giet af en bewaar het kookvocht. Leg 8 mosselen met schelp opzij en haal de rest van de mosselen uit de schelp.

 2. 2

  Snij de prei in stukken. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de overige ui, de prei en de aardappel 1 minuut aan. Voeg 1 liter visbouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg het mosselvocht toe en mix de soep fijn. Kruid bij met peper en zout. Voeg de mosselen en room toe en laat nog 1 minuut mee opwarmen. Voeg indien nodig extra visbouillon toe.

 3. 3

  Snij de blaadjes van 2 takjes dragon fijn en voeg ze kort voor het serveren toe aan de soep. Snij de deksels van de bagels. Wrijf ze in met olijfolie, kruid met peper, zout en lookpoeder. Warm ze kort op in de oven of grillpan.

 4. 4

  Bak de visfilet in een scheutje olijfolie gaar, kruid met peper en zout. Snij de vis in stukjes, leg ze in kommetje en overgiet met de vissoep. Decoreer de kom met mosselschelpen, extra dragon en leg bovenop de kom een bageldeksel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vissoep met mosselen en bagels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!