Recept

Zarzuela

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke Spaanse vissoep

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Maak de selder, de wortel en de venkel schoon. Snij de selder en wortel in fijne brunoise en de venkel in reepjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoofpot met deksel en doe er de wortel, selder, venkel en ui in. Voeg daarna de knoflook en chilipeper toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. 4

    Spoel de schelpjes grondig. Voeg de inktvisringen, de schelpjes en de langoustines toe aan de gestoofde groenten. Giet er de visbouillon bij en strooi er de tomatenblokjes over. Laat onder deksel 5 minuten garen.

  5. 5

    Leg de zeebaarsfilet op de andere ingrediënten en laat 7 tot 10 minuten onder deksel mee garen. Schep eerst de zeebaars uit de stoofpot. Lepel de rest van de stoofpot over in een serveerschaal en leg hier de zeebaarsfilets weer op. Zo valt de vis niet uit elkaar. Werk af met de dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zarzuela

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!