Portosaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Portosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke saus voor bij gevogelte of lamsvlees? Probeer deze portosaus van Piet Huysentruyt.

Tip van Piet: "De rode porto in deze saus kun je vervangen door madera of witte porto. Let op dat de saus niet te snel inkookt: dan wordt ze te vettig en gaat ze sneller schiften. Maar je kunt ze nog redden door 1 of 2 eetlepels water toe te voegen."

bereiding
  1. 1

    Smelt een klont boter in een pan en blus met de porto, 100 milliliter water, de azijn en de bouillon. Roer goed.

  2. 2

    Voeg nu de room toe en laat 6 minuten inkoken tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt een klont boter in een pan en blus met de porto, 100 milliliter water, de azijn en de bouillon. Roer goed.

  2. 2

    Voeg nu de room toe en laat 6 minuten inkoken tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.