Beurre blanc
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Beurre blanc

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk botersausje voor bij asperges of witte vis. Met dit recept van Piet Huysentruyt kan het niet mislukken.

Tip van Piet: "Aan een beurre blanc kun je van alles toevoegen: bieslook, peterselie, basilicum, tomatenblokjes, truffelpuree ... Denk altijd vanuit de combinatie met wat je het zult serveren. Beurre blanc kun je niet opnieuw opwarmen, want dan verliest ze water. Daardoor veranderen de verhoudingen en schift je saus. Hou ze dus warm na het opkoken."

bereiding
  1. 1

    Doe de azijn met 5 eetlepels water in een pannetje en laat opkoken. Laat de azijn niet inkoken, want dan krijg je een veel te zure smaak.

  2. 2

    Snij de ijskoude boter in blokjes, voeg toe en laat alles zo snel mogelijk opkoken, zodat de saus bindt. Gebruik uitsluitend echte boter, want margarine is in feite olie en zal je saus niet binden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de azijn met 5 eetlepels water in een pannetje en laat opkoken. Laat de azijn niet inkoken, want dan krijg je een veel te zure smaak.

  2. 2

    Snij de ijskoude boter in blokjes, voeg toe en laat alles zo snel mogelijk opkoken, zodat de saus bindt. Gebruik uitsluitend echte boter, want margarine is in feite olie en zal je saus niet binden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.