Recept

Semifreddo met citroencrème en in limoncello gemarineerde besjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De gemarineerde bessen geven dit dessert een extra feestelijke twist. Bovendien is het snel klaar: je maakt het helemaal (minstens 1 dag) vooraf en haalt het op het moment zelf gewoon uit de diepvries.

bereiding
  1. 1

    Klop de volle room op met de suiker. Meng de mascarpone met de lemon curd en roer er de opgeklopte slagroom onder.

  2. 2

    Snij de citroen in fijne plakjes. Bekleed een cakevorm van 13 x 28 cm met vershoudfolie. Leg onderaan de plakjes citroen. Giet een laagje citroencrème op de plakjes citroen. Beleg met vingerkoekjes.

  3. 3

    Herhaal deze laagjes en eindig met een laagje koekjes. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 1 dag in de diepvries.

  4. 4

    Rasp de gember - je hebt 1 koffielepel geraspte gember nodig. Meng de blauwe bessen en braambessen met de limoncello en de gember en laat ook 1 dag marineren.

  5. 5

    Snij de semifreddo in plakjes en serveer 'm met de gemarineerde bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Semifreddo met citroencrème en in limoncello gemarineerde besjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Klop de volle room op met de suiker. Meng de mascarpone met de lemon curd en roer er de opgeklopte slagroom onder.

  2. 2

    Snij de citroen in fijne plakjes. Bekleed een cakevorm van 13 x 28 cm met vershoudfolie. Leg onderaan de plakjes citroen. Giet een laagje citroencrème op de plakjes citroen. Beleg met vingerkoekjes.

  3. 3

    Herhaal deze laagjes en eindig met een laagje koekjes. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 1 dag in de diepvries.

  4. 4

    Rasp de gember - je hebt 1 koffielepel geraspte gember nodig. Meng de blauwe bessen en braambessen met de limoncello en de gember en laat ook 1 dag marineren.

  5. 5

    Snij de semifreddo in plakjes en serveer 'm met de gemarineerde bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!