Recept

Semifreddo met citroencrème en in limoncello gemarineerde besjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De gemarineerde bessen geven dit dessert een extra feestelijke twist. Bovendien is het snel klaar: je maakt het helemaal (minstens 1 dag) vooraf en haalt het op het moment zelf gewoon uit de diepvries.

bereiding
  1. 1

    Klop de volle room op met de suiker. Meng de mascarpone met de lemon curd en roer er de opgeklopte slagroom onder.

  2. 2

    Snij de citroen in fijne plakjes. Bekleed een cakevorm van 13 x 28 cm met vershoudfolie. Leg onderaan de plakjes citroen. Giet een laagje citroencrème op de plakjes citroen. Beleg met vingerkoekjes.

  3. 3

    Herhaal deze laagjes en eindig met een laagje koekjes. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 1 dag in de diepvries.

  4. 4

    Rasp de gember - je hebt 1 koffielepel geraspte gember nodig. Meng de blauwe bessen en braambessen met de limoncello en de gember en laat ook 1 dag marineren.

  5. 5

    Snij de semifreddo in plakjes en serveer 'm met de gemarineerde bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Semifreddo met citroencrème en in limoncello gemarineerde besjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!