Semifreddo van witte chocolade en dulce de leche
bereiding
-
1
Bekleed een rechthoekige cakevorm van 28 x 11 cm met vershoudfolie of bakpapier, zodat je de semifreddo er bij het serveren makkelijk uit kunt tillen. Zorg dat de zijkanten genoeg overhangen, die vouw je er straks over. Rooster de macadamianoten in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Smelt de witte chocolade au bain-marie met een goede scheut room. Laat het mengsel even afkoelen.
-
2
Hak de pepernoten of speculaas fijn. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot een witte ruban. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf. Klop 350 milliliter slagroom lobbig, maar niet te stijf. Voeg de ruban en de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en klop kort even verder. Spatel er daarna voorzichtig de eiwitten luchtig onder. Meng de dulce de leche met een snuifje zout en nog een scheutje room.
-
3
Giet de helft van het chocolade-slagroommengsel in de cakevorm. Verdeel hier de helft van de dulce de leche over en creëer met een mes een marmereffect. Strooi er de fijn-gehakte speculaas of pepernoten en macadamianoten over. Vul met de rest van het slagroommengsel en maak opnieuw krullen met de dulce de leche. Verdeel er nog wat stukjes speculaas of pepernoot en noten over. Dek de taart af met vershoudfolie en zet ze in de diepvries. Laat de semifreddo minstens 8 uur opstijven in de diepvries.
-
4
Haal de semifreddo 10 minuten voor serveren uit de diepvries en neem hem met behulp van de vershoudfolie voorzichtig uit de vorm. Snij hem in plakken en serveer.