Recept

Blanket van parelhoen met kastanjes, krieltjes en zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Parelhoen, zoete aardappel, kastanjes en champignons: alleen maar lekkere smaken in deze blanket van parelhoen! Doordat het vlees, de groenten, de aardappelen en de saus samen in één pot garen, krijgen alle smaken de kans om mooi te blenden. Bovendien warm je dit gerechtje makkelijk weer op.

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Pel de ui en snij ‘m in reepjes. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van 3 cm. Spoel en halveer de krieltjes.

  2. 2

    Smelt een klont boter en bak hierin de stukken parelhoen rondom rond bruin. Kruid met peper en zout. Voeg nog een klont boter, de ui en de knoflook toe en bestrooi met de bloem. Laat nog 2 minuten bakken.

  3. 3

    Overgiet met de wijn en de bouillon tot de parelhoen onder staat en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tijm, laurier, krieltjes, zoete aardappel en kastanjes toe en laat nog 20 minuten zachtjes verder garen.

  4. 4

    Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de parelhoen.

  5. 5

    Kruid het blanket met peper en zout. Bind eventueel met 1 el maïszetmeel, opgelost in koud water. Dit kun je allemaal een dag vooraf doen. Bewaar de blanket op een koele plaats.

  6. 6

    Warm de blanket weer op kort voor het serveren. Meng de eidooiers met de room, voeg bij het blanket en laat nog 3 minuten opwarmen zonder te koken. Werk af met fijngehakte peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blanket van parelhoen met kastanjes, krieltjes en zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!