Kalfsburger met hummus en frietjes van zoete aardappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalfsburger met hummus en frietjes van zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Net iets gezonder dan de traditionele hamburger, maar wél even lekker!

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes. Hak de verse kruiden voor de hamburger fijn. Pel de knoflook en de sjalot, snipper fijn en fruit in olijfolie.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de hamburger en vorm er vier burgers van. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de burgers aan beide kanten.

  3. 3

    Pel en snij de rode ui in fijne ringen. Spoel de komkommer en snij in dunne plakjes. Verwijder het kroontje van de tomaten en snij verder in fijne plakken.

  4. 4

    Verwarm de friteuse op 160°C en bak de frietjes zo'n 3 minuten. Verhoog de temperatuur naar 180°C en bak de frietjes een tweede keer krokant in het hete frietvet. Laat goed uitlekken.

  5. 5

    Halveer de pistolets. Bestrijk de onderkant van het broodje rijkelijk met hummus. Schik er enkele blaadjes eikenbladsla op en leg daarop de burger. Schik er enkele rode-uienringen en enkele plakjes komkommer op. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer de frietjes erbij, bestrooid met wat grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes. Hak de verse kruiden voor de hamburger fijn. Pel de knoflook en de sjalot, snipper fijn en fruit in olijfolie.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de hamburger en vorm er vier burgers van. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de burgers aan beide kanten.

  3. 3

    Pel en snij de rode ui in fijne ringen. Spoel de komkommer en snij in dunne plakjes. Verwijder het kroontje van de tomaten en snij verder in fijne plakken.

  4. 4

    Verwarm de friteuse op 160°C en bak de frietjes zo'n 3 minuten. Verhoog de temperatuur naar 180°C en bak de frietjes een tweede keer krokant in het hete frietvet. Laat goed uitlekken.

  5. 5

    Halveer de pistolets. Bestrijk de onderkant van het broodje rijkelijk met hummus. Schik er enkele blaadjes eikenbladsla op en leg daarop de burger. Schik er enkele rode-uienringen en enkele plakjes komkommer op. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer de frietjes erbij, bestrooid met wat grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.