Kipburger met frietjes van zoete aardappel
bereiding
-
1
Maak de saus. Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Snipper de bieslook. Meng de mayonaise met de ketchup, de sjalot en de bieslook. Kruid het sausje met peper en zout.
-
2
Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Bak het spek in 5 minuten krokant in de airfryer op 185°C. Halveer de kipfilets in de lengte en kruid ze met kipkruiden. Bak de filets 8 minuten in de airfryer op 185°C. Bestrooi ze met de cheddar en bak ze nog 2 minuten in de airfryer tot de cheddar gesmolten is.
-
3
Halveer de pistolets en bestrijk de onderste helft met wat saus. Leg er de gebakken kip, het spek en een plakje tomaat op. Eindig met extra saus en leg er de andere helft van de pistolet bovenop.
-
4
Bak de frietjes van zoete aardappel in de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kipburger met de frietjes, nog extra saus en de geraspte parmezaan.