Pruimenchutney met ui
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pruimenchutney met ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bij hertengebraad of bij een stukje kaas, deze chutney van pruimen. Begin er wel tijdig aan, want de chutney moet 5 dagen trekken om ten volle zijn smaak te ontwikkelen.

bereiding
  1. 1

    Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Pel de ui en snij 'm in fijne reepjes. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember.

  2. 2

    Doe de pruimen, ui, knoflook, gember, kruidnagel, kaneelstok, wittewijnazijn, 80 ml water en de geleisuiker in een kookpot en breng aan de kook. Laat rustig koken tot de gewenste dikte.

  3. 3

    Doe onmiddellijk in gesteriliseerde potten en zet weg op een koele, donkere plaats. Laat 5 dagen trekken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Pel de ui en snij 'm in fijne reepjes. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember.

  2. 2

    Doe de pruimen, ui, knoflook, gember, kruidnagel, kaneelstok, wittewijnazijn, 80 ml water en de geleisuiker in een kookpot en breng aan de kook. Laat rustig koken tot de gewenste dikte.

  3. 3

    Doe onmiddellijk in gesteriliseerde potten en zet weg op een koele, donkere plaats. Laat 5 dagen trekken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.