Wijnkoopmansboter
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wijnkoopmansboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk op een stukje gebakken vlees, deze beurre marchand de vin.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalot.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Breng de wijn en de porto aan de kook met de sjalotten en laat volledig inkoken. Laat afkoelen.

  3. 3

    Voeg de zacht geroerde boter toe en parfumeer met citroensap en gehakte peterselie. Kruid met zout en peper.

  4. 4

    Vorm een rol van de wijnkoopmansboter, wikkel in aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalot.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Breng de wijn en de porto aan de kook met de sjalotten en laat volledig inkoken. Laat afkoelen.

  3. 3

    Voeg de zacht geroerde boter toe en parfumeer met citroensap en gehakte peterselie. Kruid met zout en peper.

  4. 4

    Vorm een rol van de wijnkoopmansboter, wikkel in aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.