Recept

Linzensalade met groenteburgers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Linzen en kikkererwten zijn lekker, goedkoop en gezond. Peulvruchten zitten boordevol vezels. Die hebben een gunstig effect op de cholesterol, op de darmtransit én ze geven je langer een verzadigd gevoel. Zet dit gerechtje dus zeker eens op het menu! 

bereiding
  1. 1

    Pel en snij de ui in fijne ringen. Pel en snipper de knoflook. Spoel de tomaat, lepel de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de aubergine en snij in blokjes. Borstel de champignons droog schoon en snij in stukjes.

  2. 2

    Verhit olie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de champignons en de aubergineblokjes toe. Doe er de tomatenblokjes, de tijm, peper en zout bij en laat alles 15 minuten zacht pruttelen, tot het vocht verdampt. Mix er de voorgekookte kikkererwten door en voeg voldoende broodkruim toe tot de mengeling stevig genoeg is om burgers van te maken. Vorm er burgers van en laat 10 minuten opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Spoel de linzen en laat uitlekken. Spoel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Verbrokkel de feta. Roer de linzen los met de tomatenblokjes, het citroensap, de olijfolie, de gehakte kruiden en de feta.

  4. 4

    Verhit olie in een pan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin en gaar. Serveer met de linzensalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linzensalade met groenteburgers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!