Recept

Groenteburgers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Burgers smaken altijd, en deze veggieburgers bevatten niks dan goeds! En ook maar 284 kcal per persoon.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Prik de aardappelen met een vork in. Leg ze op een rooster en laat 30 à 50 minuten (afhankelijk van de grootte) garen.

  2. 2

    Spoel de paprika’s voor de coulis en leg ze mee in de oven. Laat de schil zwart blakeren. Laat afkoelen in een kom, afgedekt met een bord. Door de stoom komt de schil makkelijker los. Verwijder de schil en mix de paprika’s in een blender, samen met de knoflook en de olijfolie. Kruid de coulis met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe.

  3. 3

    Meng in een kom de geraspte groenten. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Meng de bloem met het maiszetmeel. Meng de eie- ren en de bloem door de groenten.

  4. 4

    Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Doe het groentemengsel in de pan en druk lichtjes aan tot een grote koek. Laat 5 à 7 minuten zachtjes bakken aan elke kant. Leg de groentekoek op een snijplank en steek met een serveerring rondjes uit ter grootte van de broodjes.

  5. 5

    Spoel de sla en zwier droog. Snij de komkommer en de radijzen in plakjes. Pel de rode ui, snij ’m in dunne ringen. Snij de broodjes open. Lepel er wat paprikacoulis op, beleg met sla, een groenteburger, enkele plakjes komkommer en rode-uiringen. Sluit de broodjes en zet vast met een prikkertje.

  6. 6

    Serveer de burgertjes met een ovenaardappel afgewerkt met een lepel Griekse yoghurt, wat plakjes radijs en bieslooksnippers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groenteburgers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!