Recept

Brioches met veenbessen en witte chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze zoete broodjes maak je op basis van een poolish, een gistvoordeegje.

Maak het voordeeg net zoals in het recept voor basis zuurdesembrood.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de poolish. Meng het water, de bloem en de gist en laat minstens 12 uur rusten.

  2. 2

    Meng in een keukenrobot met een deeghaak het voordeeg met de melk en de poolish op stand 1. Voeg de gist, de suiker en de honing toe. Voeg langzaam de twee soorten bloem toe. Als het deeg goed gemengd is, voeg je het water en het zout toe. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

  3. 3

    Meng de boter in de keukenrobot of met de hand onder het deeg. Zet het deeg opnieuw 30 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Meng de veenbessen, de parelsuiker en de witte chocolade onder het deeg. Verdeel het deeg in bolletjes die iets groter zijn dan een golfbal en leg ze in cupcakevormpjes.

  5. 5

    Dek het deeg af met vershoudfolie en laat het 12 uur traag rijzen in de koelkast.

  6. 6

    Verwarm je oven op 220°C. Doreer de brioches met eigeel en bak ze ongeveer 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brioches met veenbessen en witte chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!