Recept

Kastanjepuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kastanjepuree kun je kopen in een blikje in de supermarkt, óf je maakt het zelf van verse kastanjes!

bereiding
  1. 1

    Snij met een scherp mes in elke kastanje een kruisje. Doe ze 15 minuten in een pan met kokend water en haal ze eruit met een schuimspaan. Laat ze een beetje, maar niet volledig, afkoelen. Pel de kastanjes en verwijder ook het vliesje.

  2. 2

    Doe ze opnieuw in een pan met de melk en laat de kastanjes 40 minuten koken. Giet door een zeef en bewaar de melk.

  3. 3

    Mix de gare kastanjes fijn met een staafmixer of in een blender en doe er de vanillesuiker, een klontje boter en een snuifje zout bij. Roer er zoveel van de warme melk bij als nodig is om een smeuïge puree te maken. Lekker als bijgerechtje bij wild, of als basis voor een kastanjedessert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kastanjepuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!