Recept

Tiramisu met kastanjepuree

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Met wat kastanjepuree wordt deze tiramisu van Piet Huysentruyt extra feestelijk. Begin er wel op tijd aan, want de tiramisu moet een nachtje opstijven.

bereiding
 1. 1

  Klop de eidooiers en de eiwitten afzonderlijk stijf met elk 6 eetlepels suiker. Zorg ervoor dat alles stevig geklopt is.

 2. 2

  Meng de opgeklopte eidooiers met de mascarpone. Het is belangrijk dat de mascarpone ijskoud is, want als hij warm is, gaat hij makkelijker schiften.

 3. 3

  Meng het stevig opgeklopte eiwit samen met de kastanjepuree onder het ei-mascarponemengsel.

 4. 4

  Meng de koffie met amaretto. Zorg dat de koffie koud is, anders zal de warmte van koekje het beslag doen schiften. Dip de lange vingers in de koffie, maar dip niet te lang: anders wordt het puree in plaats van een koekje.

 5. 5

  Schik de koekjes in een schaal van minstens 6 centimeter hoog, zodat je zeker twee lagen kunt maken. Bedek de koekjes met een laag mascarponemengsel en herhaal. Zet de schaal 1 nacht in de koelkast, zodat het geheel mooi kan opstijven.

 6. 6

  Bestrooi vlak voor het serveren rijkelijk met cacao. Doe dit op het allerlaatste moment, anders neemt de cacao het vocht op en krijg je een vochtige cacaolaag.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu met kastanjepuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!