Croquembouche van aardbeien
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Croquembouche van aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk feestelijke toren van aardbeien. Met deze croquembouche steel je de show! 

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie. Snij de kroontjes van de aardbeien en hak de pistachenoten heel fijn.

  2. 2

    Zet een piepschuimen kegel van ongeveer 25 cm hoog op een bord. Dip een aardbei eerst in de warme witte chocolade en daarna meteen in de pistachenoten.

  3. 3

    Werk van onder naar boven. Duw een tandenstoker in de kegel onderaan en prik er de aardbei op. Dip opnieuw een aardbei in de warme witte chocolade en daarna meteen in de pistachenoten, herhaal tot de toren volledig bedekt is met aardbeien.

  4. 4

    Zet de toren een uurtje in de koelkast, zodat de chocolade volledig gestold is. Haal net voor het serveren uit de koelkast en vul de witte gaatjes op met frambozen, aardbeien en blauwe bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie. Snij de kroontjes van de aardbeien en hak de pistachenoten heel fijn.

  2. 2

    Zet een piepschuimen kegel van ongeveer 25 cm hoog op een bord. Dip een aardbei eerst in de warme witte chocolade en daarna meteen in de pistachenoten.

  3. 3

    Werk van onder naar boven. Duw een tandenstoker in de kegel onderaan en prik er de aardbei op. Dip opnieuw een aardbei in de warme witte chocolade en daarna meteen in de pistachenoten, herhaal tot de toren volledig bedekt is met aardbeien.

  4. 4

    Zet de toren een uurtje in de koelkast, zodat de chocolade volledig gestold is. Haal net voor het serveren uit de koelkast en vul de witte gaatjes op met frambozen, aardbeien en blauwe bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.