Recept

Chocoladetaart met mousse van mokka en aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een prachtige, feestelijke taart met aardbeien en chocolade. Opgelet: de taart moet een nachtje in de koelkast. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie. Hak de rest van de chocolade fijn. Doe de roomboter met de basterdsuiker, vanillesuiker en het zout in een kom en klop 15 minuten tot een luchtige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Zeef de bloem boven het botermengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Schep er de gesmolten chocolade en de stukjes chocolade door.

  2. 2

    Schenk het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm (26 cm diameter) en schuif 50 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm minstens 1 uur afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Splits voor de mokkamousse de eieren. Hou het eiwit apart voor later. Doe de dooiers in de kom van de keukenrobot en klop ze met de bruine suiker op hoge snelheid tot een ruban. Week de blaadjes gelatine in koud water. Doe het cacaopoeder en de ahornsiroop bij de ruban en meng goed.

  4. 4

    Verwarm de helft van de room in een steelpannetje. Doe er de uitgeknepen gelatine bij en roer tot hij volledig opgelost is. Klop de rest van de room op tot yoghurtdikte. Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.

  5. 5

    Doe de helft van de koffie bij de ruban. Giet er de warme room met gelatine bij. Spatel voorzichtig het eiwit onder het mengsel, zodat je er ‘lucht in schept’. Wanneer alles goed gemengd is, schep je voorzichtig de room eronder.

  6. 6

    Haal de cake uit de vorm en snij de bovenkant eraf zodat je een egale oppervlakte hebt. Doe de cake opnieuw in de vorm en bekleed de rand van de vorm met een strook bakpapier. Schep de mokkamousse op de chocoladecake en brokkel er de bovenkant van de chocolade cake over. Plaats 2 uur in de koelkast zodat de taart opstijft.

  7. 7

    Laat voor de aardbeienmousse de gelatine 5 minuten weken in koud water. Pureer de aardbeien met een staafmixer en verwarm deze puree met het citroensap, de suiker en vanillesuiker op het vuur. Doe er de uitgeknepen gelatine bij en roer tot hij volledig opgelost is. Laat de puree afkoelen.

  8. 8

    Meng afgekoelde aardbeienpuree met de plattekaas. Klop de slagroom half op en doe 1/3de van de opgeklopte slagroom bij het aardbeien-kwarkmengsel. Meng goed. Spatel tot slot de rest van de slagroom erbij en meng het tot een homogeen geheel. Giet de aardbeienmousse op de taart en laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

  9. 9

    Verwijder de rand van de springvorm voorzichtig en trek het bakpapier voorzichtig los. Snij de aardbeien in de helft en versier de taart met de frambozen, aardbeien en granaatappelpitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladetaart met mousse van mokka en aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!