Crostini met erwtencrème
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crostini met erwtencrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit lekkere hapje is klaar in 20 minuten!

bereiding
  1. 1

    Bak de ham krokant in een droge koekenpan. Blancheer de erwtjes 2 minuten in zout water. Giet af en spoel ze onder koud water.

  2. 2

    Doe 150 gram erwtjes met de ricotta, het citroensap, de munt, een gehalveerd teentje look en 1 eetlepel olijfolie in een blender. Mix glad en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Snij de ciabatta in sneetjes, besmeer ze met olijfolie en strooi er wat zout over. Bak ze goudbruin. Wrijf ze daarna in met de andere helft van het lookteentje.

  4. 4

    Verdeel de erwtenpuree over de crostini’s, verkruimel er de ham over en werk af met plakjes radijs, de resterende erwten en een takje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bak de ham krokant in een droge koekenpan. Blancheer de erwtjes 2 minuten in zout water. Giet af en spoel ze onder koud water.

  2. 2

    Doe 150 gram erwtjes met de ricotta, het citroensap, de munt, een gehalveerd teentje look en 1 eetlepel olijfolie in een blender. Mix glad en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Snij de ciabatta in sneetjes, besmeer ze met olijfolie en strooi er wat zout over. Bak ze goudbruin. Wrijf ze daarna in met de andere helft van het lookteentje.

  4. 4

    Verdeel de erwtenpuree over de crostini’s, verkruimel er de ham over en werk af met plakjes radijs, de resterende erwten en een takje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.