Salade met kip, geitenkaas en appeltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade met kip, geitenkaas en appeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Simpel en overheerlijk slaatje met kipfilet, geitenkaas, rucola en friszure appels. Een lekkere mosterddressing erbij en smullen maar!

bereiding
  1. 1

    Kruid de kipfilet met peper en zout en bak ‘m in een pan met boter. Laat de kipfilet afkoelen en snij ‘m in plakjes.

  2. 2

    Haal de pitjes uit de granaatappel, verbrokkel de geitenkaas. Spoel de appel, snij ‘m in vieren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in dunne plakjes. Hou ze wel samen om ze mooi te presenteren.

  3. 3

    Maak de dressing. Meng de olie met de honing, de mosterd en het citroensap en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Spoel en droog de rucola, meng er de dressing onder. Verdeel de sla over 4 diepe borden. Schik er de plakjes kip en appel op. Leg er wat verbrokkelde geitenkaas bij en werk af met de granaatappelpitjes en gedroogde cranberry's. Kruid met peper uit de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kruid de kipfilet met peper en zout en bak ‘m in een pan met boter. Laat de kipfilet afkoelen en snij ‘m in plakjes.

  2. 2

    Haal de pitjes uit de granaatappel, verbrokkel de geitenkaas. Spoel de appel, snij ‘m in vieren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in dunne plakjes. Hou ze wel samen om ze mooi te presenteren.

  3. 3

    Maak de dressing. Meng de olie met de honing, de mosterd en het citroensap en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Spoel en droog de rucola, meng er de dressing onder. Verdeel de sla over 4 diepe borden. Schik er de plakjes kip en appel op. Leg er wat verbrokkelde geitenkaas bij en werk af met de granaatappelpitjes en gedroogde cranberry's. Kruid met peper uit de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.