Tarte tatin van zomerprei en pistache
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarte tatin van zomerprei en pistache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Serveer de taartjes met een slaatje voor een lekkere lunch of vegetarisch diner.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preiwitten schoon en halveer ze.

  2. 2

    Maak de karamel. Doe de kristalsuiker in een steelpannetje met dikke bodem zonder antiaanbaklaag. Giet er 200 milliliter water bij. Laat zachtjes koken tot er heel kleine lichtbruine belletjes ontstaan. Roer de karamel pas dan door met een garde tot hij mooi lopend is. Voeg voorzichtig de boter en de za’atar toe en roer opnieuw om.

  3. 3

    Leg de preistukken met een tang voorzichtig in de karamel en laat ze 15 minuten zachtjes garen.

  4. 4

    Bekleed 4 kleine rechthoekige bakvormpjes met bakpapier. Leg er voorzichtig met een tang de gekaramelliseerde prei in. Schik de bladerdeegvellen op de prei in de vormpjes. Bak de tartes tatin zo’n 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt.

  5. 5

    Zet telkens een bord op de bakvormpjes en draai ze zo om. Doe handschoenen aan, want het sap dat eruit loopt, is gloeiend heet. Schik de taartjes met een spatel op de borden. Hak de pistachenootjes fijn en strooi ze erover.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preiwitten schoon en halveer ze.

  2. 2

    Maak de karamel. Doe de kristalsuiker in een steelpannetje met dikke bodem zonder antiaanbaklaag. Giet er 200 milliliter water bij. Laat zachtjes koken tot er heel kleine lichtbruine belletjes ontstaan. Roer de karamel pas dan door met een garde tot hij mooi lopend is. Voeg voorzichtig de boter en de za’atar toe en roer opnieuw om.

  3. 3

    Leg de preistukken met een tang voorzichtig in de karamel en laat ze 15 minuten zachtjes garen.

  4. 4

    Bekleed 4 kleine rechthoekige bakvormpjes met bakpapier. Leg er voorzichtig met een tang de gekaramelliseerde prei in. Schik de bladerdeegvellen op de prei in de vormpjes. Bak de tartes tatin zo’n 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt.

  5. 5

    Zet telkens een bord op de bakvormpjes en draai ze zo om. Doe handschoenen aan, want het sap dat eruit loopt, is gloeiend heet. Schik de taartjes met een spatel op de borden. Hak de pistachenootjes fijn en strooi ze erover.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.