Recept

Tagliata met gegrilde courgettes en rucola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Biefstuk op z'n Italiaans.

bereiding
  1. 1

    Laat het vlees op kamertemperatuur komen, kruid met peper en zout. Verhit een braadpan op een matig vuur. Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en laat heet worden. Schroei er de entrecote in dicht. Laat zo’n 5 minuten onaangeroerd grillen. Draai om en gril nog zo’n 4 minuten.

  2. 2

    Haal het ‘bleu’ gebakken vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Giet het braadvet uit de pan.

  3. 3

    Zet de braadpan opnieuw op een matig vuur en schenk er een extra scheut olijfolie in. Plet de teentjes knoflook, verwijder de schil en bak ze in de pan. Voeg een takje rozemarijn toe, roer en laat die samen met de look smaak afgeven.

  4. 4

    Snij de citroen middendoor en knijp het sap in de hete pan. Roer de aanbaksels van de entrecote los. Proef en voeg naar smaak wat extra olijfolie toe. Hou de uitgeknepen citroen bij. Laat deze warme vinaigrette een minuutje sudderen op een zacht vuur. Neem de pan van het vuur en laat de saus kort afkoelen. Zeef en voeg citroenrasp naar smaak toe.

  5. 5

    Spoel de rucola, laat uitlekken en besprenkel met wat citroenvinaigrette. Snij de courgette in lange dunne plakken en kruid met peper en zout. Gril de plakjes courgette in een grillpan.

  6. 6

    Neem de entrecote en snij ’m in gelijke reepjes. Schenk de braadsappen van het vlees bij de warme vinaigrette. Schik de entrecote op een bord en schik er wat rucola-courgettesla bij. Lepel er de lauwe citroenvinaigrette overheen. Bestrooi met parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliata met gegrilde courgettes en rucola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!