Tagliata met gegrilde krieltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tagliata met gegrilde krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk stukje vlees op de BBQ. 

bereiding
  1. 1

    Kook de krieltjes in lichtgezouten water. Laat uitlekken. Leg ze in een aluminium schaaltje, doe er wat olijfolie en de oregano over. Kruid met peper en zout en roerbak ze 5 minuten op de BBQ.

  2. 2

    Spoel en halveer de kerstomaten. Pel de rode ui en snij in ringen. Meng de olijfolie met de Ponti-balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Meng de tomaten met de ui, de vinaigrette en de oregano.

  3. 3

    Maak de marinade. Meng de bruine suiker met de Ponti- balsamicoazijn en verhit op een zacht vuur. Laat inkoken tot een crème.

  4. 4

    Bestrijk het vlees met olie. Bak het 2 à 3 minuten langs beide kanten op de BBQ. Borstel het vlees in met de balsamicomarinade en bak het 2 minuten op de BBQ tot het gekorst is. Laat rusten onder aluminiumfolie en snij het vlees in fijne plakjes.

  5. 5

    Serveer het vlees met de kerstomatensalade, de gebakken krieltjes, parmezaanschilfers en rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de krieltjes in lichtgezouten water. Laat uitlekken. Leg ze in een aluminium schaaltje, doe er wat olijfolie en de oregano over. Kruid met peper en zout en roerbak ze 5 minuten op de BBQ.

  2. 2

    Spoel en halveer de kerstomaten. Pel de rode ui en snij in ringen. Meng de olijfolie met de Ponti-balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Meng de tomaten met de ui, de vinaigrette en de oregano.

  3. 3

    Maak de marinade. Meng de bruine suiker met de Ponti- balsamicoazijn en verhit op een zacht vuur. Laat inkoken tot een crème.

  4. 4

    Bestrijk het vlees met olie. Bak het 2 à 3 minuten langs beide kanten op de BBQ. Borstel het vlees in met de balsamicomarinade en bak het 2 minuten op de BBQ tot het gekorst is. Laat rusten onder aluminiumfolie en snij het vlees in fijne plakjes.

  5. 5

    Serveer het vlees met de kerstomatensalade, de gebakken krieltjes, parmezaanschilfers en rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.