Granité van kiwi, ananas en limoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Granité van kiwi, ananas en limoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Granité, dat is véél fruit en water: sowieso een lekker licht en verfrissend ijsje dus. Tip: gebruik de blaadjes van de ananas als lepeltje.

bereiding
  1. 1

    Schil de kiwi's en de ananas en snij ze in stukken. Pers de limoenen.

  2. 2

    Doe de kiwi, ananas, het limoensap, de agavesiroop of honing en 100 ml water in een blender en mix fijn.

  3. 3

    Giet het mengsel in een lage schaal, dek af en zet 2 uur in de diepvriezer. Schraap alles los met een vork en zet opnieuw in de diepvriezer. Schraap elk uur het ijs los, tot het de losse structuur van granité krijgt.

  4. 4

    Schraap de granité net voor het serveren opnieuw los en serveer in een potje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de kiwi's en de ananas en snij ze in stukken. Pers de limoenen.

  2. 2

    Doe de kiwi, ananas, het limoensap, de agavesiroop of honing en 100 ml water in een blender en mix fijn.

  3. 3

    Giet het mengsel in een lage schaal, dek af en zet 2 uur in de diepvriezer. Schraap alles los met een vork en zet opnieuw in de diepvriezer. Schraap elk uur het ijs los, tot het de losse structuur van granité krijgt.

  4. 4

    Schraap de granité net voor het serveren opnieuw los en serveer in een potje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.