Recept

Lasagnerolletjes met scampi's en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je deze lasagnerolletjes wat extra pit geven? Doe er dan eens een gesnipperd chilipepertje bij. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot fijn en snij de venkel, zonder de harde kern, in kleine blokjes ( hou het groen apart voor de afwerking). Snij de lente-ui in fijne schuine ringetjes.

  2. 2

    Verhit boter in een pan en fruit er de sjalot, venkel en lente-ui in. Voeg er de gekneusde venkelzaadjes en het verkruimelde bouillonblokje aan toe. Roerbak en blus met de witte wijn, pastis en 250 milliliter water. Zet het deksel op de pan en laat op zacht vuur garen tot de groentjes zacht zijn. Breng op smaak met peper, zout en wat gehakte dille.

  3. 3

    Maak intussen rolletjes met de lasagnevellen en de scampi’s. Leg ze in een ingevette ovenschaal en lepel er de saus over. Zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Strooi er net voor het serveren een handvol gesnipperd venkelgroen en dille over. Lekker met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagnerolletjes met scampi's en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!