Recept

Lasagnerolletjes met savooikool, gehakt en mascarponesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lasagne met een twist! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Smelt wat olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en sjalot in, voeg het gehakt in delen toe en bak rul. Kruid met de oregano, peper en zout.

  2. 2

    Smelt de boter in een pannetje en strooi er de bloem over, roer tot een korrelige roux. Blus al roerend met de melk en blijf roeren tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat. Roer er de mascarpone en peterselie door, haal van het vuur en roer er de helft van de mozzarella door.

  3. 3

    Kook de lasagnevellen zoals aangegeven op de verpakking in kokend gezouten water. Verwijder de nerven van de savooikool en snij ze in even brede repen als de lasagnevellen. Blancheer ze enkele minuten in gezouten water en laat uitlekken.

  4. 4

    Leg de lasagnevellen op je werkvlak en leg daarop een blaadje savooikool en een lepel van het gebakken gehakt. Rol voorzichtig op.

  5. 5

    Lepel 1⁄3 van de saus op de bodem van een ovenschaal. Leg er de lasagnerolletjes in en lepel er de rest van de saus over. Werk af met de rest van de mozzarella en gaar 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagnerolletjes met savooikool, gehakt en mascarponesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!