Recept

Tartaar van maatjes met appel en selder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Supergezond en boordevol omega 3, deze tartaar! De frisse knapperige appel en selder passen perfect bij de vette maatjes.

bereiding
  1. 1

    Snij de maatjes in blokjes van 0,5 cm. Spoel de appel grondig en verwijder het klokhuis zonder de appel te schillen. Snij de appel in plakjes en vervolgens in blokjes van 0,5 cm. Spoel de selder en snij die in kleine blokjes.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit. Meng het citroensap onder de appel, selder en maatjes. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de kruiden. Leg enkele blaadjes peterselie, dragon, basilicum en dille in 4 glazen. Hou nog wat dille apart voor de afwerking. Lepel de maatjestartaar in de glazen.

  4. 4

    Meng de mierikswortelcrème met de Griekse yoghurt, breng op smaak met peper en zout en schep er een lepeltje van op elke portie maatjestartaar. Werk af met de geraspte citroenschil en de extra dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tartaar van maatjes met appel en selder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!