Zalmtartaar met kokosmelk en chili
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmtartaar met kokosmelk en chili

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kokosmelk geeft niet alleen smaak aan de zalm, het maakt ook de structuur van de vis zachter. Laat de zalmtartaar zeker niet te lang staan, anders wordt de vis té zacht. Een halfuur is het maximum! 

Dit recept gebruikt de frisse smaak van shiso. Dat zijn felgroene blaadjes met gekartelde rand, vaak gebruikt in de Japanse keuken. Vind je geen shiso? Neem dan andere jonge groene blaadjes. 

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm in blokjes van 0,5 cm. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Rasp de limoen en pers het sap uit.

  2. 2

    Meng de chili, de bieslook, de geraspte limoenschil en het limoensap onder de zalm en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de zalmtartaar over de borden en werk af met shisoblaadjes of andere kruiden of scheutjes. Serveer met ijsbergsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm in blokjes van 0,5 cm. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Rasp de limoen en pers het sap uit.

  2. 2

    Meng de chili, de bieslook, de geraspte limoenschil en het limoensap onder de zalm en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de zalmtartaar over de borden en werk af met shisoblaadjes of andere kruiden of scheutjes. Serveer met ijsbergsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.