Bruschetta van zoete aardappel met guacamole en gerookte zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bruschetta van zoete aardappel met guacamole en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De ideale frisse starter voor elk feestje! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappel met schil in rondjes van 0,5 cm dik. Wrijf ze in met wat olijfolie en gril ze in een grillpan. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog 10 minuten verder meebakken in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Verwijder de schil en de pit van de avocado's. Snipper de chilipeper fijn, zonder de zaadjes. Plet het avocadovruchtvlees en breng op smaak met chilipeper, limoensap, peper en zout. Spoel de koriander, laat uitlekken en hak fijn. Breng er de guacamole verder mee op smaak.

  3. 3

    Snij de gerookte zalm in fijne repen. Haal de zoete aardappel uit de oven. Lepel er wat van de guacamole over en werk af met de reepjes gerookte zalm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappel met schil in rondjes van 0,5 cm dik. Wrijf ze in met wat olijfolie en gril ze in een grillpan. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog 10 minuten verder meebakken in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Verwijder de schil en de pit van de avocado's. Snipper de chilipeper fijn, zonder de zaadjes. Plet het avocadovruchtvlees en breng op smaak met chilipeper, limoensap, peper en zout. Spoel de koriander, laat uitlekken en hak fijn. Breng er de guacamole verder mee op smaak.

  3. 3

    Snij de gerookte zalm in fijne repen. Haal de zoete aardappel uit de oven. Lepel er wat van de guacamole over en werk af met de reepjes gerookte zalm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.