Recept

Gepofte zoete aardappel met chili sin carne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker: De rode wijn kun je eventueel vervangen door groentebouillon. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de wortelen, de aubergine en de selder schoon en snij ze in kleine blokjes. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen.

  2. 2

    Verhit 2 eetlepels olijfolie en stoof de ui en de knoflook. Voeg de aubergine-, de wortel- en de selderblokjes toe en doe er dan de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de chilipeper, het chilipoeder en het paprikapoeder bij. Blus met de rode wijn en laat 1 uur zacht sudderen.

  3. 3

    Spoel de zoete aardappelen en pof ze 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Laat intussen de zwarte bonen uitlekken. Voeg ze bij de saus en laat alles nog 10 minuten op een zacht vuur warmen.

  5. 5

    Snij de zoete aardappelen open en lepel er wat van de chili sin carne in. Serveer ze met een lepel zure room, de koriander en de maïs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte zoete aardappel met chili sin carne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!