Recept

Aperokrans met springrolls en gerookte kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezonde zelfgemaakte fastfood bij het apero, dat werkt altijd. Helemaal leuk als je er zo'n mooie krans van maakt.

bereiding
  1. 1

    Maak de springrolls. Maak de paksoi schoon. Schil de wortelen, ontpit de paprika en schil en ontpit de mango. Snij alle groenten en de mango in fijne reepjes. Week een rijstvel in lauw water en leg het op een vochtige handdoek. Beleg het rijstvel onderaan met een strook paksoi, wortel, paprika en mango. Vouw de zijkanten over de groenten en rol het vel op. Leg opzij. Herhaal voor de overige rijstvellen. Bewaar de springrolls in de koelkast.

  2. 2

    Maak de dipsaus. Meng de sojasaus met de pindakaas, het sap van de limoen, de honing, de chilivlokken, de olijfolie en een scheutje water. Zet opzij.

  3. 3

    Snij de zalmfilet in blokjes van 4 cm. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met de balsamicoazijn, de honing, de mosterd en 1 eetlepel olijfolie. Meng de blokjes zalm met de marinade en prik ze per 2 op een stokje. Verhit een scheutje olijfolie en bak ze in 1 minuut gaar. Breng ze op smaak met peper, zout en de dille.

  4. 4

    Haal de blaadjes van het witloof en snij roosjes van de romanesco. Snij de springrolls in kleinere stukken.

  5. 5

    Maak een krans met de witloofblaadjes, de romanesco, de plakjes kip, de stukjes springrolls en de zalmspiesjes. Lepel de dip in het midden en geef er de guacamole bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aperokrans met springrolls en gerookte kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!