Worteltulbandcake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Worteltulbandcake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Carrot cake maar dan anders dan anders.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de suiker luchtig met de eieren. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.

  2. 2

    Vul een ingevette en met bloem bestoven tulbandvorm met het mengsel en zet ongeveer 1 uur in de oven. Met een satéprikker kun je testen of de cake gaar is. Laat de cake goed afkoelen.

  3. 3

    Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met het sinaasappelsap. Giet bovenop de tulbandcake en laat mooi afdruipen. Bestrooi met de geraspte sinaasappelschil en eventueel met extra gehakte walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de suiker luchtig met de eieren. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.

  2. 2

    Vul een ingevette en met bloem bestoven tulbandvorm met het mengsel en zet ongeveer 1 uur in de oven. Met een satéprikker kun je testen of de cake gaar is. Laat de cake goed afkoelen.

  3. 3

    Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met het sinaasappelsap. Giet bovenop de tulbandcake en laat mooi afdruipen. Bestrooi met de geraspte sinaasappelschil en eventueel met extra gehakte walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.