Bladerdeegzon met frangipane en abrikozen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeegzon met frangipane en abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het zoete zonnetje op jouw buffet!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200ᵒC. Doe voor de frangipane de boter met de suiker, het zout en de citroenrasp in een kom en mix tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en mix glad. Voeg als laatste het amandelmeel en de bloem toe en mix kort door.

  2. 2

    Rol één plak bladerdeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk de frangipane over het deeg, maar laat de buitenste 2 centimeter van het deeg vrij. Roer de confituur los en verdeel over de frangipane. Bedek met het tweede vel bladerdeeg en druk de zijkanten zachtjes aan.

  3. 3

    Zet in het midden van het deeg een metalen ring of kommetje van 7 cm doorsnede en druk lichtjes aan. Snij het deeg in vieren vanaf de rand tot aan de ring of het kommetje. Snij elke kwart op dezelfde manier nog eens in reepjes. Neem het uiteinde van een reep en draai linksom. Draai de volgende strook rechtsom, enz. Bestrijk het deeg met het losgeklopt eitje en bestrooi met het amandelschaafsel. Zet 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Laat de bladerdeegzon afkoelen en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200ᵒC. Doe voor de frangipane de boter met de suiker, het zout en de citroenrasp in een kom en mix tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en mix glad. Voeg als laatste het amandelmeel en de bloem toe en mix kort door.

  2. 2

    Rol één plak bladerdeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk de frangipane over het deeg, maar laat de buitenste 2 centimeter van het deeg vrij. Roer de confituur los en verdeel over de frangipane. Bedek met het tweede vel bladerdeeg en druk de zijkanten zachtjes aan.

  3. 3

    Zet in het midden van het deeg een metalen ring of kommetje van 7 cm doorsnede en druk lichtjes aan. Snij het deeg in vieren vanaf de rand tot aan de ring of het kommetje. Snij elke kwart op dezelfde manier nog eens in reepjes. Neem het uiteinde van een reep en draai linksom. Draai de volgende strook rechtsom, enz. Bestrijk het deeg met het losgeklopt eitje en bestrooi met het amandelschaafsel. Zet 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Laat de bladerdeegzon afkoelen en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.