Recept

Paaskoekjes met een kern van citroenfondant

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Schattig, deze koekjes in de vorm van een ei! Heb je minder tijd, dan kun je ook kant-en-klare lemon curd gebruiken voor de afwerking. 

bereiding
  1. 1

    Splits het ei. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer er de eidooier en de melk door. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg in twee delen toe aan het deeg. Kneed op een met bloem bestrooid werkblad tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. Steek er met een koekjesvorm eitjes uit. Steek uit de helft van de eitjes een rondje. Besmeer de volle eitjes met wat losgeklopt eiwit en leg er de ‘uitgeholde’ eitjes op. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en zet 12 minuten in de oven. Laat ze op een taartrooster volledig afkoelen.

  3. 3

    Maak de lemon curd. Spoel de citroenen en rasp de schil. Pers de citroenen daarna uit. Verwarm de suiker en de boter au bain-marie. Voeg het citroensap en de citroenschil toe. Klop de eieren apart in een kom en giet bij het citroenmengsel. Blijf voortdurend roeren totdat het mengsel ingedikt is. Laat afkoelen.

  4. 4

    Bestrooi de koekjes met poedersuiker en vul de uitholling met de lemon curd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paaskoekjes met een kern van citroenfondant

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!