Recept

Wintertaboulé met dadels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hou je niet van salades in de winter? Proef deze en je bent bekeerd.

Farro is een Italiaans graan dat zich uitstekend leent voor trage bereidingen zoals stoofpotjes, risotto en maaltijdsoepen. De korrel smaakt nootachtig en heeft een stevige bite. Ook heerlijk koud in een slaatje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de wortelen schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout en gaar 35 minuten in de oven. Besprenkel ze met honing en zet nog even kort onder de grill.

  2. 2

    Rooster het komijn- en korianderpoeder kort in een steelpan tot ze beginnen te geuren. Meng ze onder de wortelen en laat afkoelen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Mix de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot kleine korrels. Zorg dat het geen moes wordt. Meng het limoensap met 3 el olijfolie en voeg de munt en koriander toe. Meng onder de bloemkool.

  4. 4

    Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Breng op smaak met peper en zout en olijfolie. Snipper de boerenkool fijn. Besprenkel met peper, zout, olijfolie en limoensap. Laat even marineren. Meng de farro met de bloemkool, boerenkool en rode ui.

  5. 5

    Spoel de kerstomaten en halveer ze. Verdeel de taboulé over de borden. Schik er tomaten en dadels bij. Leg er de wortelen en enkele blaadjes winterpostelein bovenop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wintertaboulé met dadels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!