Recept

Pokébowl met gemarineerde zalm

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een bordje gezond met zalm: ideaal voor je lunch.

bereiding
 1. 1

  Spoel de rijst en breng hem in 400 ml water aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pot af en kook de rijst 15 minuten. Zet het vuur uit en laat de rijst minstens 10 minuten staan.

 2. 2

  Maak de marinade voor de zalm. Meng de mayonaise met de pokésaus, de sriracha, het sap van de limoen en de sesamolie. Snij de zalm in gelijke blokjes en laat die minstens 20 minuten marineren in de helft van de saus. Zet de andere helft opzij.

 3. 3

  Maak de radijzen schoon, spoel de komkommer, schil de wortelen en maak de lente-uitjes schoon. Snij de radijzen en de komkommer in schijfjes, de wortel in dunne reepjes en de lente-uitjes in ringetjes. Verwarm 3 eetlepels rijstazijn met 1 eetlepel suiker en laat de radijzen er 5 minuten in marineren.

 4. 4

  Verwarm 7 eetlepels rijstazijn met 2 koffielepels suiker en het snuifje zout en meng dit onder de rijst. Laat de sushirijst afkoelen. Haal de zalm uit de marinade en verdeel ‘m met de rijst en alle groenten over kommetjes. Werk af met de sesamzaadjes, de rest van de marinade en enkele druppels pokésaus. Lekker met nog wat extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pokébowl met gemarineerde zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!