Recept

Matchabavarois

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Matcha wordt gemaakt van de fijnste theeblaadjes, die worden gestoomd, gedroogd en vermalen tot matchapoeder, waarmee je ook kunt bakken. Heerlijk in cakes, koekjes en zelfs cheesecake of ijsjes. Opgelet: de matchabavarois moet 3 uur opstijven. 

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter en stamp de speculaasjes in een vijzel. Meng de boter onder de speculaas tot een dikke korrelige pasta. Doe deze speculoospasta in een met bakpapier beklede springvorm (Ø 22 cm) en duw goed tegen de bodem. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Week intussen de blaadjes gelatine in koud water. Splits de eieren en mix de eidooiers met de suiker tot de ruban als een lint van de klopper loopt. Roer er het matchapoeder onder.

  3. 3

    Zet een grote pot op het vuur met de melk. Snij de vanillestokjes overlangs en schraap de zaadjes eruit, voeg bij de melk. Breng aan de kook en haal dan van het vuur.

  4. 4

    Giet een scheutje hete melk bij de ruban en klop los. Giet de rest van de melk erbij en roer verder, laat even binden op het vuur (maar breng zeker niet opnieuw aan de kook, want dan schift de bavarois). Haal de pot van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer goed los door de pudding. Klop de room half op en spatel de room door de pudding. Indien je de kleur nog niet goed vindt, neem dan een kommetje koude melk, los er nog wat matchapoeder in op en roer onder de pudding.

  5. 5

    Schenk de matchapudding op de speculaasbodem. Laat de bavaroistaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Haal net voor het serveren uit de vorm en bestuif met nog een beetje matchapoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Matchabavarois

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!