• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladetwister met gehakte pacannoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Reken op ongeveer 1u45 rijstijd! 

bereiding
  1. 1

    Meng de gist en 2 el suiker onder de lauwe melk. Laat 15 minuten rusten.

  2. 2

    Doe de bloem, resterende suiker, het zout en het ei in een kom. Voeg de melk toe en kneed tot een glad deeg.

  3. 3

    Voeg de boter beetje bij beetje toe en kneed met in olie ingevette handen tot een soepel, wat plakkerig deeg.

  4. 4

    Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af met plastic folie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

  5. 5

    Hak de noten fijn.

  6. 6

    Verwarm alle ingrediënten voor de choclade 2 minuten in de microgolfoven.

  7. 7

    Rol het deeg uit tot een dunne lap op een met bloem bestoven aanrecht.

  8. 8

    Besmeer het deeg met de chocoladepasta en bestrooi met de noten.

  9. 9

    Rol de lap op en druk een beetje plat.

  10. 10

    Snij de rol in de lengte in 3 repen en maak er een vlecht van.

  11. 11

    Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met folie en laat nog eens 45 minuten rijzen.

  12. 12

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schuif het brood in de oven en laat 30 minuten bakken.

  13. 13

    Laat afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de gist en 2 el suiker onder de lauwe melk. Laat 15 minuten rusten.

  2. 2

    Doe de bloem, resterende suiker, het zout en het ei in een kom. Voeg de melk toe en kneed tot een glad deeg.

  3. 3

    Voeg de boter beetje bij beetje toe en kneed met in olie ingevette handen tot een soepel, wat plakkerig deeg.

  4. 4

    Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af met plastic folie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

  5. 5

    Hak de noten fijn.

  6. 6

    Verwarm alle ingrediënten voor de choclade 2 minuten in de microgolfoven.

  7. 7

    Rol het deeg uit tot een dunne lap op een met bloem bestoven aanrecht.

  8. 8

    Besmeer het deeg met de chocoladepasta en bestrooi met de noten.

  9. 9

    Rol de lap op en druk een beetje plat.

  10. 10

    Snij de rol in de lengte in 3 repen en maak er een vlecht van.

  11. 11

    Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met folie en laat nog eens 45 minuten rijzen.

  12. 12

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schuif het brood in de oven en laat 30 minuten bakken.

  13. 13

    Laat afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.