Recept

Kerriestoemp met gekaramelliseerde appel, witloof en eendenfilet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo verfijnd kan een bordje stoemp zijn.

bereiding
  1. 1

    Spoel de witloofstronkjes, verwijder de bittere kern en snij in grove repen. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in partjes.

  2. 2

    Pel en snipper de ui fijn. Schil de aardappelen.

  3. 3

    Smelt een klont boter in een pan bak hierin het witloof en de appel beetgaar, kruid met peper en zout. Voeg de honing toe en laat karamelliseren.

  4. 4

    Smelt een klont boter in een pan en bak de ui gaar met 1 eetlepel kerriepoeder op een zacht vuur.

  5. 5

    Kook intussen de aardappelen gaar, pureer ze, voeg een flinke klont boter toe en meng met de gebakken ui, nootmuskaat, peper en zout. Roer de puree goed om en voeg eventueel nog extra kerriepoeder toe, hou warm.

  6. 6

    Bak de eend 5 minuten in een hete pan op de velkant. Kruid met peper en zout, draai om en laat nog 3 à 4 minuten bakken. Meng de stoemp met het witloof en de appeltjes en serveer met een stukje eendenfilet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerriestoemp met gekaramelliseerde appel, witloof en eendenfilet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!