Wortelspaghetti carbonara
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelspaghetti carbonara

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De klassieker, maar dan met minder koolhydraten.

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en maak er met een spiralizer lange slierten van. Kook de volkorenspaghetti beetgaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 minuten de wortelspaghetti toe.

  2. 2

    Pers de knoflook. Bak de sjalot met de knoflook glazig in wat olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en bak goudbruin. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Giet de spaghetti af en vang enkele eetlepels van het kookvocht op. Doe de spaghetti in de pan en voeg het eiermengsel toe. Roer tot het ei licht stolt.

  4. 4

    Meng er de geraspte kaas en het spek door. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de peterselie en wat extra kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en maak er met een spiralizer lange slierten van. Kook de volkorenspaghetti beetgaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 minuten de wortelspaghetti toe.

  2. 2

    Pers de knoflook. Bak de sjalot met de knoflook glazig in wat olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en bak goudbruin. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Giet de spaghetti af en vang enkele eetlepels van het kookvocht op. Doe de spaghetti in de pan en voeg het eiermengsel toe. Roer tot het ei licht stolt.

  4. 4

    Meng er de geraspte kaas en het spek door. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de peterselie en wat extra kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.