Recept

Ravioli met mozzarella en prosciutto

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ilse: "Dit gerecht lijkt wel een bord vol kleine cadeautjes, die je met heel veel liefde aan je gasten schenkt. Lekker feestelijk!"

Maak het pastadeeg volgens dit basisrecept.

bereiding
 1. 1

  Maak het pastadeeg volgens het basisrecept. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak. Voorzie genoeg bloem, anders blijft de pasta aan het werkvlak kleven.

 2. 2

  Snij de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes in kleine blokjes van ongeveer 1⁄2 cm. Snij de ham en het basilicum in fijne reepjes. Meng alles in een kom en voeg 50 gram geraspte parmezaan en 3 eetlepels olijfolie toe. Meng opnieuw en kruid met peper en zout.

 3. 3

  Leg telkens een koffielepel van de vulling met ongeveer 7 à 8 cm tussenruimte op het pastavel.

 4. 4

  Maak met een borsteltje de randen nat met water. Leg nu het tweede pastavel erbovenop. Duw goed aan en probeer er zo weinig mogelijk lucht in te laten. Snij met een pastawieltje de ravioli los. Laat zeker een rand van 1 à 1,5 cm pasta rond de ravioli en leg ze op een met bloem bestoven bord. Je kunt een raviolitoestel gebruiken, maar het kan ook zonder. Kook de ravioli in ongeveer 3 minuten gaar in lichtgezouten water.

 5. 5

  Spoel en halveer de kerstomaten. Verdeel de uitgelekte ravioli over de borden en werk ze af met de rest van de parmezaan, de tomaten, de pijnboompitten, de rest van de olijfolie en de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ravioli met mozzarella en prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!