Recept

Minihamburgerspiesjes met cheddar en aioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zet de burgers 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Zo zullen ze veel beter bakken.

bereiding
  1. 1

    Kruid het gehakt met peper en zout. Maak hiervan 8 minihamburgertjes van 3 tot 4 cm diameter. Leg ze in de koelkast.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Meng de mayonaise met de knoflook en een mespunt geraspte citroenschil tot aioli.

  3. 3

    Schaaf met een mes of dunschiller schilfers van de oude cheddar. Steek met een kleine serveerring 16 rondjes uit het brood van ongeveer 3 tot 4 cm diameter. Leg de broodschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak ze licht krokant in de oven.

  4. 4

    Bak intussen de hamburgertjes rosé in een scheutje olijfolie. Kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Wrijf één broodrondje in met aioli, leg hierop een hamburger, wat cheddarschilfers en een blaadje rucola en eindig met het tweede schijfje brood. Doorprik met een spiesje en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minihamburgerspiesjes met cheddar en aioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!