Kippenlevertjes met peertjes en gekarameliseerd witloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kippenlevertjes met peertjes en gekarameliseerd witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bestel kippenlevertjes bij de poelier of je lokale slager. Vraag panklare exemplaren: dit wil zeggen zonder vliesjes, bloedvaten en groene vlekjes.

bereiding
  1. 1

    Spoel het witloof. Verwijder de harde kern en snij de stronkjes in fijne blokjes. Schil de peer en snij in fijne blokjes.

  2. 2

    Stoof het witloof op een zacht vuur gaar in wat boter. Kruid met peper en zout en laat samen met de honing en de blokjes peer karamelliseren in de pan.

  3. 3

    Snij de kippenlevertjes in reepjes. Bak de kippenleverreepjes in boter 1 minuut op hoog vuur. Blus met de sojasaus, de mirin en kruid met peper.

  4. 4

    Leg onderaan in de lepels wat gebakken witloof en peer en verdeel daar de kippenleverreepjes over. Werk af met wat tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel het witloof. Verwijder de harde kern en snij de stronkjes in fijne blokjes. Schil de peer en snij in fijne blokjes.

  2. 2

    Stoof het witloof op een zacht vuur gaar in wat boter. Kruid met peper en zout en laat samen met de honing en de blokjes peer karamelliseren in de pan.

  3. 3

    Snij de kippenlevertjes in reepjes. Bak de kippenleverreepjes in boter 1 minuut op hoog vuur. Blus met de sojasaus, de mirin en kruid met peper.

  4. 4

    Leg onderaan in de lepels wat gebakken witloof en peer en verdeel daar de kippenleverreepjes over. Werk af met wat tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.