Recept

Gefrituurde tofuballetjes met pompelmoes chutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegan hapje

bereiding
  1. 1

    Voor de chutney, snij 1 pompelmoes doormidden en pers hem. Schil de overige pompelmoezen en snij grof in stukjes.

  2. 2

    Hak de uien fijn. Breng de balsamicoazijn met de suiker aan de kook. Voeg de overige ingrediënten toe en laat zo’n 30 minuten koken tot je een dikke massa bekomt. Kruid de chutney naar smaak en laat afkoelen.

  3. 3

    Voor de balletjes, pers de knoflook in een kom. Voeg de tofu toe en druk plat met een vork. Voeg het meel, paneermeel, de broodkruimels, currypasta, tomatenpuree, paprikapoeder, kurkamapoeder en de pompoenpitten toe. Kneed alles samen met de sojasaus. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en rol het tot kleine balletjes.

  4. 4

    Pak de tofuballetjes goudbruin in een warme pan met olie. Til ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Serveer met de chutney.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gefrituurde tofuballetjes met pompelmoes chutney

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!