Recept

Aardappelkoekjes met tofu, wortels en spitskool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegan én glutenvrij!

bereiding
  1. 1

    Giet de cashewnoten af en pureer ze met 100 ml water. Kook de aardappelen zacht in de schil. Laat het quorngehakt ongeveer 20 minuten marineren in de sojasaus en specerijen. Pel de aardappelen, pureer ze en meng ze met het aardappelzetmeel, bakpoeder, ½ kl zout, nootmuskaat, 1 el olie en peterselie. Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte)

  2. 2

    Vet een muffinvorm in met olie en bestrooi met maïsmeel. Giet de quorngehakt af en vang de vloeistof op. Pel de ui en knoflook en stoof lichtjes aan in de rest van de olie. Schil en rasp de wortel. Spoel de spitskool en snij in reepjes. Kook de groenten en de sojareepjes. Blus ze met de weekvloeistof en voeg de cashewcrème toe.

  3. 3

    Verdeel het deeg over de 12 muffinvormpjes. Maak er een kuiltje in. Breng het groentenmengsel op smaak met peper en zout en verdeel het over de kuiltjes. Bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met kool en peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelkoekjes met tofu, wortels en spitskool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!