Recept

Lamsfilets met aardappelkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lamsvlees met originele aardappeltjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120° C. Spoel de peterselie en dep droog. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Maak de wortel en het lente-uitje schoon en snij in fijne reepjes. 

  2. 2

    Laat de parelgort minstens een nacht weken. Kook de gort in de groentebouillon in ongeveer 45 minuten afgedekt gaar. Voeg eventueel meer bouillon toe.

  3. 3

    Kruid de lamsfilets met peper en zout. Bak ze rondom aan in 2 en hete olie. Doe het vlees met de rozemarijn in een ovenschaal. Laat de filets in ongeveer 20 minuten rosé garen in de oven.

  4. 4

    Pureer de peterselie met de pistaches, 4 el olijfolie en het citroensap.

  5. 5

    Druk zoveel mogelijk vocht uit de aardappelen en verdeel in porties. Bak er koekjes van in hete olie. Druk flink aan met een spatel en bak ze 2 tot 3 minuten per kant. Laat even drogen op keukenpapier. Bestrooi de koekjes met zout. Blancheer de wortel en lente-ui 2 minuten in gezouten water.

  6. 6

    Laat de gort uitlekken. Vermeng met de peterselie-olie, kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie. 

  7. 7

    Halveer de lamsfilets en verdeel ze met wat braadvocht over warme borden. Schik er een aardappelkoekje en wat groenten bovenop. Lepel de gort bij het vlees. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsfilets met aardappelkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!