Recept

Bosbessensorbet met krokante brownie en gezouten karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassend dessertje voor je paasmenu.

bereiding
  1. 1

    Maak de sorbet. Mix de bevroren bosbessen samen met de sojamelk en esdoornsiroop in de blender tot een smeuïge massa. Schep er met een ijsschep bollen van en zet in de diepvries.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de brownie. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en laat even afkoelen. Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de suiker. Klop de eiwitten in een droge kom luchtig. Meng de gesmolten chocolade met de eidooiers en de bloem en schep er zachtjes de eiwitten onder. Giet uit op een bakplaat en strijk glad tot ongeveer 1 cm dik. Bak in 20 à 25 minuten licht krokant in de oven. Laat afkoelen.

  3. 3

    Maak de karamel. Doe de suiker met 4 eetlepels water in een pan, laat karamelliseren zonder roeren. Zet de pan van het vuur en voeg de boter en het zout toe, roer glad. Voeg eventueel nog wat zout naar smaak toe. Laat afkoelen.

  4. 4

    Druppel de karamel op het bord en schik er 1 of 2 bollen sorbet op. Werk af met een stuk krokante brownie en verse braambessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bosbessensorbet met krokante brownie en gezouten karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!